+
Menu

The Are you Swedish? Online Showroom

Feature in Textilia: DE ONLINE B2B-VISIONAIR

Waarom is een crosschannelstrategie essentieel?

“De online showroom voor onze b2b-klanten is er anderhalf jaar geleden gekomen omdat ik vind dat mensen efficiënt met hun tijd moeten kunnen omgaan. De stap naar off line kwam omdat ik het leuk vind om de klanten van onze consumentenwebshop te ontmoeten. Off line kun je ook dingen uitproberen. Zo kwam ik er in de pop-up store  achter dat mijn favoriete businessboek goed verkoopt. Mensen die dit soort boeken nooit kochten, deden dat nu wel omdat mijn verhaal erover hen aansprak. Daardoor besefte ik dat ik dat verhaal op de websites en op social media ook moet vertellen. Dat soort dingen weet je niet als je louter online werkt.”


Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd?

“Voor de consumentenwebshop heb ik alles online ingekocht bij merken en agenten, ik heb geen enkele fysieke showroom bezocht. Dat werkt heel prettig, al dat gereis tussen showrooms kost veel tijd. Online kopen is consumentengedrag, maar ik wil retailers  inspireren om het ook zo te doen, al is het maar gedeeltelijk. Daarom steken we zoveel tijd en energie in zaken als e-mailmarketing en de online showroom. Mits je een vertrouwensband hebt opgebouwd met je klanten, wérkt dat gewoon.”


Hoe zie je de toekomst van crosschannel ondernemen?

“Wat betreft agenten denk ik: waarom moet het nog zo ouderwets? Je bent niet alleen verkoper, je bent ook adviseur. De combinatie off- en online maakt dat veel gemakkelijker. Soms komen mensen in de showroom om collecties te bekijken en weten ze nog niet wat hun budget gaat worden. Wanneer ze die informatie hebben, kunnen ze vervolgens op de b2b-webshop heel makkelijk beslissen wat ze inkopen. Inkopen is  inspannend genoeg, op deze manier maken we het retailers makkelijker.”


Post a Comment!Follow Are you Swedish?

circleinstagramcirclefacebookcirclepinterestcircletwitterbird