+
Menu

The Are you Swedish? Online Showroom

Are You Swedish? De Net-A-Porter van de wholesale!

Are You Swedish?
Het retail landschap gaat volledig op de schop: en dat is goed!
Het retail landschap is veranderd, en zal nog veel radicaler veranderen. De ouderwetse ritmes van de inkoop en de daarmee gepaard gaande risico’s voor de retailers zullen gaan verdwijnen. Nieuwe business methodes zullen daarvoor in de plaats komen. De merken en de winkels zullen veel meer win win moeten gaan samenwerken.
 Dit onderwerp gaat sales agentschap Are you Swedish? al jaren aan het hart. Het agentschap vindt al sinds haar oprichting in 2008 dat het business model van de winkels anders moet en heeft zich altijd ingezet voor een gezonde collaboratie tussen labels en retailers.
 Het kan immers niet de bedoeling zijn dat retailers worden verplicht een half jaar van tevoren voor tienduizenden euro’s, zo niet meer, aan zomer of winterkleding te bestellen, en volledig het risico te dragen wanneer de winter of zomer vervolgens uitblijft of zich andere omstandigheden voordoen die maken dat de verkoop niet goed gaat. De tijd is nu daar dat deze opvatting zich onomkeerbaar manifesteert in de gehele retail keten. De retailer heeft lucht nodig, zowel qua preorder mogelijkheden als het in het seizoen – in season - inkopen. En de rol van agent zal daarin volledig moeten mee veranderen.
 Merken en retailers hebben elkaar te lang in de klem gehouden
De merken hebben de inkoop te veel bepaald door hoge minimum inkoop bedragen te eisen en niet altijd even behulpzaam te zijn bij de doorverkoop in het seizoen. Retailers hebben zich de voorwaarden van de labels daarentegen te lang laten opleggen, en doen dat soms nog steeds. De retailers is ook zelf niet altijd even actief geweest in het zoeken naar oplossingen. Bang om een merk kwijt te raken maar tegelijk financieel in het nauw komend. Ook was het niet altijd mogelijk om in het seizoen in te kopen nu er vaak niet genoeg stock was of merken de winkels alsnog verplichtten tevens een hoog bedrag aan ‘’preorder’’ collectie aan te schaffen.
 Een frisse wind
Om deze wurggreep open te breken is Are you Swedish? meer dan een jaar geleden al begonnen met het opzetten van een nieuw inkoop platform: De Are you Swedish? B2b Webshop. Alle tien merken die Are you Swedish? vertegenwoordigt, alle collecties en ook bijzondere aanvullingen als inspirerende business boeken en het eigen merk AYS?SLC met wekelijks veranderend aanbod, staan in dit nieuwe online platform. Retailers kunnen de collecties pre-viewen, pre-orderen en in het seizoen is alle stock zichtbaar en direct te bestellen. Ook biedt het platform winkeliers de mogelijkheid te zien wat er is indien ze in het seizoen niet goed verkopende items willen omruilen.
 De b2b webshop zal steeds verder worden uitgebreid met merken, maar ook met services als juridische dienstverlening (bijvoorbeeld op contracten- en arbeidsrecht gebied) en productfotografen. Alles wat een retailer nodig heeft om een money making business te runnen, zal te vonden zijn in de Are you Swedish? b2b webshop. De eerste conceptstore voor wholesalers. Are you Swedish? is geen agentschap maar een allround retail service enterprise.
 De Net a Porter van de wholesale
Wat begon met een klein groepje progressieve winkeliers die er gebruik van maakten is nu uitgegroeid tot meer dan tweehonderd winkels die het wholesale platform gebruiken. Om te kijken en dan een afspraak te maken in de showroom. Of om inderdaad direct te bestellen.
‘’Jullie zijn de Net a Porter van de wholesale’’ riep een winkelier onlangs uit. Inderdaad. De b2b webshop is de eerste department store voor retailers.
Vernieuwend concept
Het b2b webshop concept is vernieuwend omdat veel merken zelf al wel een b2b portal hebben waar winkels kunnen (bij-) bestellen, maar agenten geenszins. De winkel is bij de Are you Swedish? Bb webshop in staat om meerdere labels te bekijken, zich te laten inspireren en direct bestellen Het platform maakt het de retailer voor het eerst mogelijk om klein te beginnen met een merk. Het merk te proberen, met slechts een paar key items bijvoorbeeld.
 Meer informatie en pers login b2b webshop
Wil je meer informatie over Are you Swedish?, de kijk op de retail business, de b2b webshop of de merken: neem contact met ons op. Wij vertellen je graag nog veel meer.
Als pers kan je ook een kijkje nemen in de b2b webshop via https://www.areyouswedish.com/collections (login met press@areyouswedish.com, press). Retailers loggen in met een eigen account en zien dan ook de inkoopprijzen en hebben een order mogelijkheid.


Follow Are you Swedish?

circleinstagramcirclefacebookcirclepinterestcircletwitterbird